Circuswereld Forum

Welkom op dit forum. Lezen is leuk maar zelf een bericht plaatsen maakt het voor de anderen nog leuker.
Het is momenteel za aug 24, 2019 6:33 pm

Alle tijden zijn UTC+02:00
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 6 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: wo jul 16, 2014 1:16 am 
Offline

Lid geworden op: za mei 07, 2011 1:21 am
Berichten: 260
http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1202887 ... nt-af.html

ZEIST - Zeist heeft de komst van olifant Buba naar het gemeentelijke zwembad Dijnselburg afgeblazen vanwege de grote commotie die is ontstaan over de inzet van het circusdier. Het Wereld Natuur Fonds (WNF), GroenLinks in Zeist en de Partij voor de Dieren Utrecht spraken schande van het inhuren van Buba. Ook op de Facebookpagina van het zwembad kwamen veel woedende reacties binnen.

_________________
Het nieuws van vandaag...is morgen weer oud.
Hadeja was voorheen Hans (de Jager)


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: wo jul 16, 2014 9:55 am 
Offline

Lid geworden op: di jan 05, 2010 8:47 pm
Berichten: 362
In Zeist woont beroeps-activist Alex Romijn, medewerker van de Partij voor de Dieren.
Ieder circus weet dat hij alles zal doen om een circus (met dieren) dwars te liggen als in Zeist voorstellingen worden gegeven.
(en ieder dierencircus weet dat Zeist mede vanwege de gegarandeerde pers-publiciteit een goede plek is, met dank aan de actievoerders :mrgreen:

_________________
Echt circus ruikt naar paarden en zaagsel


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: wo jul 16, 2014 3:08 pm 
Offline

Lid geworden op: vr jan 27, 2012 3:46 pm
Berichten: 2441
De kop van dit onderwerp wekt de indruk dat Buba niet naar Zeist zou mogen komen. Daar is echter geen sprake van!
Het gaat er uitsluitend om dat hij niet actief mag meedoen aan een geplande activiteit in het zwembad.

Hier nog even de hele tekst van het artikel:

Citeer:
Zeist blaast komst circusolifant af


ZEIST - Zeist heeft de komst van olifant Buba naar het gemeentelijke zwembad Dijnselburg afgeblazen vanwege de grote commotie die is ontstaan over de inzet van het circusdier. Het Wereld Natuur Fonds (WNF), GroenLinks in Zeist en de Partij voor de Dieren Utrecht spraken schande van het inhuren van Buba. Ook op de Facebookpagina van het zwembad kwamen veel woedende reacties binnen.

Olifant Buba zou volgende week donderdag naar het zwembad komen in het kader van sport- en spelactiviteiten en gezond eten. Buba, bekend van het Freiwalds Menagerie Circus, de film Knetter en de show van illusionist Hans Klok, zou zich door kinderen laten voeren met appels, bananen en wortels.

De gemeente is ervan overtuigd dat het met het dierenwelzijn wel goed zit en vindt de inzet ook wel passend. Toch ziet Zeist af van het inhuren van Buba vanwege de ontstane onrust. Het WNF in Zeist schreef de gemeente een brief waarin het vroeg om een alternatief. Het fonds noemde het onbegrijpelijk dat dieren anno 2014 nog worden ingezet voor entertainmentdoeleinden.

Ook de Partij voor de Dieren Utrecht roerde zich. "Deze olifant wordt solitair gehouden in het circus en is uit het wild gevangen in Afrika", stelde fractiemedewerker Saskia Oskam. "Vrouwtjesolifanten horen niet alleen te leven en zeker geen dieronvriendelijke kunstjes te doen in een circus."

Het circus had de kritiek wel verwacht. "Buba vindt het prachtig. Ze is gek op kinderen. Jammer dat de tegenstanders last hebben van tunnelvisie. Enige discussie is niet mogelijk met hen", liet een woordvoerder dinsdag weten.


Evengoed maar even op de genoemde site kijken, er staat ook een filmpje over dit onderwerp en lees de reacties.
Volgens mij heeft er iemand wel heel wat pseudoniemen......

Ha, de reactie van mijn broer staat er intussen ook op:

Citeer:
Wat een ophef maar weer!
Arme kindertjes in Zeist...., maar gelukkig is het (echte) circus er ook nog!
En wat een reacties van al die doemdenkers die dit dier kennelijk maar heel weinig gunnen! Onder het mom van dierenliefde!
Het meest teleurgesteld ben ik echter in het WereldNatuurFonds -WWF-, dat ik altijd voor een serieuze organisatie hield.
Door nu mee te roeptoeteren met onder meer de activisten vallen ze danig door de mand! Op enige bijdrage in hun tot nu toe als positief beoordeelde campagnes hoeven ze dan ook voortaan niet meer te rekenen!
Overigens staat het circus vier dagen in Zeist (en niet drie...) en wel van donderdag 24 t/m zondag 27 juli.
Alle Zeistenaren veel plezier gewenst!


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: vr jul 18, 2014 5:27 pm 
Offline

Lid geworden op: vr jan 27, 2012 3:46 pm
Berichten: 2441
Jammer voor het zwembad, maar speciaal voor alle kinderen van Zeist (en omstreken) organiseert het circus op woensdag 23 juli om 15.00 uur een speciale feestelijke lunch voor Buba op het circusterrein aan de Zinzendorflaan, naast Slot Zeist.
Tenslotte moet deze filmster van formaat iedere dag eten en is dat altijd een feest om te zien!
Alle kinderen dus van harte welkom, al dan niet met hun ouders.


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: di jul 22, 2014 4:26 pm 
Offline

Lid geworden op: vr jan 27, 2012 3:46 pm
Berichten: 2441
Op de site van RTV Utrecht verschijnen bij dit onderwerp reacties in alle toonaarden. Van gematigd tot begripvol. Van heel impulsief tot uitermate doordacht.
In die laatste categorie verscheen de volgende, die ik u niet wil onthouden:

Citeer:
Als er al iets niet meer van deze tijd is is het de informatie die de Partij voor de Dieren en consorten overmatig uitstuurt naar iedereen die daar gevoelig voor is. Deze Afrikaanse olifant is in topconditie en staat onder toezicht van zowel dierenartsen als de bestaande Wet Dieren in Nederland. De eigenaar van deze olifant heeft uitgebreide ervaring met deze dieren. Hij en zijn vrouw leidden in het verleden zelfs op om dierenverzorger te worden in dierentuinen. Een bezoek aan het zwembad van Zeist betekent voor zo'n olifant een prima fysieke en psychische stimulans. Zoals iemand al aangeeft ze is gek op kinderen. Ook een van de redenen waarom ik vrij contact olifantenhouderij volledig steun. Mensen met verstand van de materie weten waarover ik het heb. Het is zo jammer dat teveel mensen maar wat roepen vanuit een onderbuikgevoel aangewakkerd door dierenrechtenorganisaties die dieren überhaupt niet onder menselijke hoede willen zien. Laten we beginnen met een onderscheid te maken tussen dierenrechten en dierenwelzijn en dan eerlijk te bekennen dat in de Nederlandse circussen het welzijn uitstekend gegarandeerd is. Dieren gebruiken voor vermaak is een interessante discussie maar moet gevoerd worden op feitelijke basis. Moderne circusacts met dieren maken de dieren niet belachelijk, maar accentueren hun schoonheid en zijn gebaseerd op hun natuurlijke vaardigheden. De impact van een circusolifant op een kind is enorm en dat kan zonder compromissen op welzijnsgebied. Circusdieren zijn moderne ambassadeurs van de natuur.

Simon De Winter uit Amsterdam | 17-07-2014 11:57 uur


In een tamelijk ver verleden zagen we al eens eerder een reactie van dezelfde schrijver. Waaruit ook toen bleek dat dit iemand moet zijn die er heel veel van af weet. Ik denk dat het in een dagblad was, als ik me goed herinner in de Volkskrant.
Ook in dat geval werd er duidelijk zonder enige kennis op gevoel en respectloos gereageerd, en dat was nu opnieuw het geval.
Let daarbij vooral op Jans uit Amersfoort. Die is pas echt de weg goed kwijt.....


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: di jul 29, 2014 5:49 pm 
Offline

Lid geworden op: vr jan 27, 2012 3:46 pm
Berichten: 2441
Hier kun je zien hoe de Partij voor (= tegen!) de Dieren te werk gaat: ruim van tevoren worden op de eigen site leden en andere bezoekers opgeroepen te protesteren.

https://afdelingutrecht.partijvoordedie ... d-in-zeist

Compleet met aan te klikken adressen, en een kant en klare brief aan het zwembad!
Erg professioneel, daar kunnen we nog iets van leren!
Maar ja, wij moeten het dan ook zonder financiële ondersteuning doen....
In tegenstelling tot de PvdD, ik ken persoonlijk al iemand die jaarlijks, je gelooft je ogen niet, rond een miljoen euro op hun rekening stort!
En dan nog al die nalatenschappen van al die mensjes die zo zielsveel van hun huisdier hielden...
Terwijl diezelfde partij in de toekomst het houden van dieren IN WELKE VORM DAN OOK, ja dus ook als huisdier(!), in zijn totaliteit wil gaan verbieden!
Wanneer worden de èchte dierenliefhebbers in ons land eens wakker?


Omhoog
   
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 6 berichten ] 

Alle tijden zijn UTC+02:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten


Je kunt niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kunt niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kunt niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kunt niet je eigen berichten verwijderen in dit forum
Je kunt geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Nederlandse vertaling door phpBBservice.nl & phpBB.nl.