Circuswereld Forum

Welkom op dit forum. Lezen is leuk maar zelf een bericht plaatsen maakt het voor de anderen nog leuker.
Het is momenteel do mar 28, 2024 12:46 pm

Alle tijden zijn UTC+01:00




Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 2 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: di sep 22, 2020 10:35 am 
Offline
Site Admin
Gebruikersavatar

Lid geworden op: zo okt 23, 2005 10:34 pm
Berichten: 7474
Locatie: Maassluis
Heet van de naald:
Vanwege de onzekere omstandigheden heeft Duursma zijn kerstcircussen in Haarlem, Dordrecht, Heerhugowaard en Enschede afgeblazen.
Nu valt de schade nog mee, maar als de tenten er staan en de artiesten klaar staan is de schade niet te overzien.
Dus beter ten halve gekeerd als ten hele gedwaald.

Het persbericht volgt later...

_________________
Gelukkig zijn niet alle circussen hetzelfde....


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: di sep 22, 2020 11:49 am 
Offline
Site Admin
Gebruikersavatar

Lid geworden op: zo okt 23, 2005 10:34 pm
Berichten: 7474
Locatie: Maassluis
Het persbericht:

Citeer:
Producent Rene Duursma: ‘Géén uitgekleed programma aanbieden’
Kerst zonder circusvertier in Nederland
(door Dolf Ruesink)

HIPPOLYTUSHOEF – Uitgerekend op de dag dat hij Wintercircus Sijm overnam, maakte evenementenorganisator Rene Duursma bekend dat géén van zijn vier grote kerstcircussen (Haarlem, Dordrecht, Enschede en Heerhugowaard) in 2020 wordt opgebouwd. Vanwege de coronamaatregelen schuiven alle voorstellingen door naar 2021.
‘Vreugde en verdriet liggen dicht bij elkaar. Je moet met beide emoties kunnen omgaan’, zegt de eigenaar van Duursma Events Groep. ‘We hebben alles uit de kast gehaald om een aangepast kerstcircus mogelijk te maken, maar de onzekerheid over het al dan niet doorgaan, bleef te groot. Daarom gaat er nu een streep door’.
Eerder werden al de grote kerstcircussen van Ahoy (Rotterdam), Carré (Amsterdam), Eindhoven, Antwerpen en Stuttgart afgelast. Het Wintercircus Apeldoorn is onzeker. ‘We wachten nog op regels van de overheid’, zegt woordvoerder Horwood. Alle voor dit jaar geplande shows van de Duursma Groep vervallen. Het betreft ruim 150 voorstellingen, waarvoor in de voorverkoop al een paar duizend kaarten waren verkocht.
‘Iedereen krijgt via Ticketmaster gewoon z’n geld terug’ verzekert Duursma. ‘Niks geen gedoe met vouchers of tegoedbonnen’. De contracten met alle gecontracteerden artiesten zijn opgezegd. ‘Een kwestie van overmacht’. De merendeels uit het buitenland afkomstige circusartiesten kunnen volgend jaar een plekje krijgen in een van de nieuwe Duursma-producties.
‘Langer wachten met een beslissing zou onverantwoord zijn. We weten niet hoe het coronavirus zich verder ontwikkelt. Stel dat de situatie in december verslechtert, onze tenten opgebouwd staan en de artiesten zijn gearriveerd. Dan staan we bij nog verdergaande beperkingen met de rug tegen de muur en hebben we kosten gemaakt die niet meer terug te verdienen zijn.’
Voor Haarlem, Enschede en Dordrecht was een aangepast ‘coronaproof’ programma gemaakt, met 300 tribuneplekken in plaats van de gebruikelijke 1000 stuks. De artiesten zouden dagelijks drie voorstellingen spelen. Zonder pauze, om geen risico te lopen op onnodig contact tussen de bezoekers. ‘Maar hoe regel je de horeca en wat doe je als iemand tijdens de voorstelling naar het toilet moet?’
Duursma wil geen verdere concessies doen. ‘Bij een kerstcircus hoort sfeer en beleving, zoals een kinderboerderij, een foodtruckplein, een meet & greet met artiesten en een afsluitende lichtjesparade voor de jeugd. Al die onderdelen moesten helaas al worden geschrapt. Op een gegeven moment bereik je een ondergrens. Ik wil mijn publiek geen uitgekleed programma aanbieden. Al met al kunnen de circussen gewoon niet langer verantwoord worden gehouden. Dat is even slikken, maar we zijn hoopvol gestemd over 2021. Volgend jaar is er vast en zeker wel een vaccin. ’
De vergunningaanvragen voor de evenementen van dit jaar zijn inmiddels ingetrokken. De nieuwe speeldata voor Haarlem, Enschede, Dordrecht en Heerhugowaard zijn van 23 december 2021 tot en met 9 januari 2022.

_________________
Gelukkig zijn niet alle circussen hetzelfde....


Omhoog
   
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 2 berichten ] 

Alle tijden zijn UTC+01:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten


Je kunt niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kunt niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kunt niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kunt niet je eigen berichten verwijderen in dit forum
Je kunt geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Nederlandse vertaling door phpBBservice.nl & phpBB.nl.